Autor Wątek: Opinie, sugestie...  (Przeczytany 57898 razy)

Offline Michał Świgoń

• Redaktor Naczelny
  • Histmagowy liczykrupa
    • http://histmag.org
  • Imię i nazwisko: Michał Świgoń
Odp: Opinie, sugestie...
« Odpowiedź #270 dnia: 29 Marzec 2009, 12:08:44 »
Bo redakcja pada na ryjki i chciałaby mieć kiedyś choć trochę wolnego?

Uprawnienia dodałem wczoraj późnym wieczorem, informacja będzie dzisiaj. Weekend jest. :) A my jesteśmy tylko ludźmi.

Historia - forum historyczne Histmag.org

« Odpowiedź #270 dnia: 29 Marzec 2009, 12:08:44 »

Offline Świetlisty

• Użytkownik
  • Ostrze w rękach aniołów
« Odpowiedź #271 dnia: 29 Marzec 2009, 12:11:25 »
 Książe nie jest 'tylko' człowiekiem, ale czymś między człowiekiem a Bogiem... :twisted: :angel:
Ludzie niezdolni do wolności - którzy nie umieją z niej korzystać - łakną władzy.
//Eric Hoffer//

Offline Lidia M. Nowicka

• Użytkownik
    • Fotografie i historie rodzinne
« Odpowiedź #272 dnia: 29 Marzec 2009, 12:20:16 »

Czemu nikt nie poinformował o zostaniu Inkwizytorem przez Kronosa?

… a w szególności dlaczego Drogi Kronos jest w sukience?

A tak w ogóle to serdeczne gratulacje Kronosie! Życzę miłego i satysfakcjonującego oraz owocnego moderowania i inkwizytorowania.

Łączę pozdrowienia –
Lata Błądzenia

Offline Eri

• Użytkownik
  • Góralka nizinna, nadmorska, (trój)miejska
    • Ludziska, zwalać się gromadnie w TO miejsce!
« Odpowiedź #273 dnia: 29 Marzec 2009, 18:42:48 »

Czemu nikt nie poinformował o zostaniu Inkwizytorem przez Kronosa?

Dokładnie! Teraz już na pewno nie pojadę w wakacje nad morze...:D
Gratulacje! Chociaż raczej..."niewłaściwie" myślący i piszący humaniści strzeżcie się! ;)
"Otwórz książkę, ażebyś poznał, o czym inni myśleli,
zamknij książkę, abyś sam myślał!"

Offline kronos

• Supermoderator
    • http://jastarnia.blog.onet.pl/
« Odpowiedź #274 dnia: 29 Marzec 2009, 19:58:39 »
Teraz już na pewno nie pojadę w wakacje nad morze...
Dlaczego? Bo czyha tam pewien inkwizytor? To tylko spowoduje wzrost atrakcyjności wyjazdu.
To nasze blizny czynią nas tym, kim jesteśmy.

Offline Andrys

• Historia nauki i techniki - moderator
  • --------------------------
  • Imię i nazwisko: Wojciech Andryszek
« Odpowiedź #275 dnia: 29 Marzec 2009, 20:14:11 »
Cicha woda, brzegi rwie... Inkwizytor, on to wie... :sasmokin:
E=mc2 => Energy = milk and cookies too! ;)

Nie jem ślimaków, wolę fast food! ;)

Offline Eri

• Użytkownik
  • Góralka nizinna, nadmorska, (trój)miejska
    • Ludziska, zwalać się gromadnie w TO miejsce!
« Odpowiedź #276 dnia: 29 Marzec 2009, 20:36:48 »
Teraz już na pewno nie pojadę w wakacje nad morze...
Dlaczego? Bo czyha tam pewien inkwizytor? To tylko spowoduje wzrost atrakcyjności wyjazdu.

Przykro mi, ale wzrost atrakcyjności wyjazdu mam już zapewniony podczas zwiedzania Poznania ;). Właściwie po co miałabym drugi raz jechać nad morze? Chyba tylko w celu pogratulowania fuchy!

ps. ależ nie miałam na myśli moderatora z Poznania, tak wysoko nie śmiałabym aspirować...;P
« Ostatnia zmiana: 29 Marzec 2009, 21:00:06 wysłana przez Eri »
"Otwórz książkę, ażebyś poznał, o czym inni myśleli,
zamknij książkę, abyś sam myślał!"

Offline Roman Sidorski

• Administrator
    • http://histmag.org
« Odpowiedź #277 dnia: 29 Marzec 2009, 20:57:55 »
Przykro mi, ale wzrost atrakcyjności wyjazdu mam już zapewniony podczas zwiedzania Poznania ;). Właściwie po co miałabym drugi raz jechać nad morze? Chyba tylko w celu pogratulowania fuchy!

W Poznaniu też jest inkwizytor, choć od jakiegoś czasu w stanie uśpienia. ;)
Littera docet, littera nocet

Offline mac ap

• Supermoderator
  • Honorowy Darczyńca - Dobrodziej Księstwa
« Odpowiedź #278 dnia: 30 Marzec 2009, 23:53:07 »
Duke postanowił odzwyczaić się od spania i w efekcie mamy zapowiadaną reformę na forum. Zauważyliście już może, iż rozdzielono Religię (Katedra pod wezwaniem św. Maurycego) i Filozofię (Ogrody Filozofów), a tę ostatnią połączono z byłym działem Historia Filozofii i Idei.
Oczekujemy i prosimy o opinie i wrażenia, w szczególności osoby swego czasu postulujące takowe zmiany.

Offline Lidia M. Nowicka

• Użytkownik
    • Fotografie i historie rodzinne
« Odpowiedź #279 dnia: 31 Marzec 2009, 10:30:45 »

[…] rozdzielono Religię (Katedra pod wezwaniem św. Maurycego) i Filozofię (Ogrody Filozofów) […]

Zmiana ta bardzo uradowała moją duszę.
Zgodnie z radą W. C. Fields: „Jeśli za pierwszym razem ci się nie powiedzie, spróbuj drugi raz. Jeśli za drugim razem nie odniesiesz sukcesu, spróbuj po raz trzeci. Ale jeśli za trzecim razem ci się nie powiedzie, zrezygnuj. Nie ma sensu robić z siebie idioty” – zamierzałam już więcej nie zabierać głosu w wątku: „Opinie, sugestie...”.

Tymczasem pod osłoną nocy – gdy ja sobie smacznie spałam – Kochany Duke (oby żył w wiecznej szczęśliwości), dokonał zamachu na mój światopogląd!
Spędziłam już sen z powiek, otworzyłam szeroko oczy i w żaden sposób nie mogę przystać na to aby następujące wątki, pozostawały w poddziale „Religia - Katedra pod wezwaniem św. Maurycego”:
Gdy je wnosiłam pod dyskusję na Forum, oddychałam powietrzem „Ogrodów Filozofów”. Z żadną religią nie mają one nic wspólnego.

Łączę bardzo serdeczne pozdrowienia – a dla Kochanego Duke Mihashi słodkie  :remybussi:
Lata Błądzenia

Offline Świetlisty

• Użytkownik
« Odpowiedź #280 dnia: 21 Kwiecień 2009, 10:08:46 »
 A więc. Ja mam propozycję co być rozbić Agorę na dwie kategorię; jedna byłaby o polityce bieżącej ("Wojna w Gruzji", "Rządy PO", itp.) a inne miałyby więcej wspólnego z politologią ("Najlepszy ustrój", "Najsilniejsza armia świata" itp.) w ten sposób nieco opanowałoby się chaos tam piętrzący, a i być może temperatura dysput by się obniżyła.
Gdyby jeszcze dodać katedrę ekonomii politycznej nie obraziłbym się...
Ludzie niezdolni do wolności - którzy nie umieją z niej korzystać - łakną władzy.
//Eric Hoffer//

Offline Janek

• Redaktor naczelny "Histmaga" w l. 2008-2010
  • Młody pryk mediewistyczny
    • Jesteś na niej ;-)
« Odpowiedź #281 dnia: 27 Czerwiec 2009, 05:18:26 »
Ale czy ma to sens licząc ogółem raczej średnią aktywność forum w ostatnim czasie? Czy jest sens dodatkowo komplikować i rozbudowywać strukturę forum?

Offline Świetlisty

• Użytkownik
« Odpowiedź #282 dnia: 28 Czerwiec 2009, 11:32:59 »
Średni ruch? Prze Bóg, Janku niedalej jak wczoraj taki jeden spamer wsadził 20 postów w przeciągu ok. dwóch godzin. Ponad to Agora jest tym działem, gdzie jest najwięcej postów. Duży ruch był w dużej mierze generowany przez kaja i Mercykillera, więc jeśli pojawi się ktoś kto z porównywalnym entuzjazmem będzie dyskutować o polityce ruch się zrobi duży. Ponad to co do sprawy struktury Forum, jej złożoności, to jest ona dość historyczna tj. dzielą się działy gdzie ruch jest niewielki, np. XIX wiek za to Agora jest jedna i niepodzielna, co jest kuriozum.
//Eric Hoffer//

Herodot

• Gość
« Odpowiedź #283 dnia: 28 Czerwiec 2009, 17:48:53 »
Popieram Piliniusza, choć jestem osobiście za jeszcze bardziej radykalnym projektem: Agorę dotyczącą bieżących wydarzeń politycznych można byłoby zepchnąć na sam dół i ustanowić dział Trash (Kosz, Śmietnik, Onetowe pyskówki, etc.). Tam by trafiały tematy dotyczące bieżącej polityki. Myślę, że zdyscyplinowałoby to nas wszystkich i na forum wreszcie nastąpiłaby odwilż z tematów zasadniczo nie pasujących do profilu tego serwisu. Wszyscy, którzy chcieliby powylewać swoje żale na Kaczyńskiego bądź na Kwaśniewskiego zobligowani byliby do uczynienia kilku solidnych zamachów scrollem dzięki czemu wylądowali by tuż nad stopką forum i tam już zostali....