Autor Wątek: Przywitaj się!  (Przeczytany 85843 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline @lan

• Redaktor
    • Hołmpejdż! :D
Przywitaj się!
« dnia: 21 Sierpień 2005, 20:53:24 »
Zachęcamy wszystkich nowych Obywateli, a także tych nieco starszych stażem, ale nadal tajemniczych ;) do napisania kilku słów o sobie i przywitania się resztą naszej społeczności! :).

Uwaga, prosimy inncyh obywateli o nieodpowiadania postami typu "Witaj" albo "Cześć", z założenia witamy ich wszyscy ;).
"Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty."
A. Sapkowski

Nikt się nie spodziewa Książęcej Inkwizycji!
:cowsleep:

Historia - forum historyczne Histmag.org

Przywitaj się!
« dnia: 21 Sierpień 2005, 20:53:24 »

Offline Michał Świgoń

• Redaktor Naczelny
  • Histmagowy liczykrupa
    • http://histmag.org
  • Imię i nazwisko: Michał Świgoń
Odp: Przywitaj się!
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Sierpień 2005, 21:01:47 »
Wszystkich przybyszów z otwartymi ramionami* wita Jego Książęca Mość Duke Mihashi, władca Księstwa, pan na zamku Histmag!

* jak myślicie, czemu? Oczywiście! Im więcej mieszkańców, tym większe wpływy z podatków  :twisted: ;)

Offline jozi02

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Sierpień 2005, 21:55:26 »
Jozi jaki jest każdy widzi.

To skrobnie coś tu coś to tam, i przed szkoła i po szkole.

Na forum jest przestępcą podatkowym, gdyż nie zapłacił 15% podatku od liczby postów.

po godzinach wyżywa się na stronie www.politycznyrpg.prv.pl

Poznajcie Joziego !! :D
Generał "Monter" przyjął ostatnią defiladę pośród sterczących ku niebu ruin. Od ogłoszenia 'godziny W" minęło sześćdziesiąt sześć dni. "W" oznaczało wolność. Wolności nie było.

Offline Hannibal

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Sierpień 2005, 11:00:58 »
Ja także witam wszystkich forumowiczy!

A na Zamku Histmaga to sumiennie wypełniam wszystkiem polecenia JKM i płacę każdy podatek, a szczególnie ten od postów. Tylko że skarbiec mało się wzbogaci z moich podatków, bo mam skromny domowy budżet i nie mogę tyle postów napisać, bo rodziny nie wyżywie :twisted:

To tyle ;D

Pozdrawiam

Hannibal
"Ceterum censeo Carthaginam NON esse delendam"

Offline honorowy

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Sierpień 2005, 21:58:24 »
Ja jestem (jak widać po statusie) bardzo starym zgredem, którego wszyscy Ministrowie mają dośc, bo wszystko wie lepiej od nich, a sam nic nie robi :D
Nieprawda, że ostatni błędny rycerz zasnął, że jego duch u Elizejskich stoi bram. On żyje wciąż, za zbroję ma uczciwość własną. Precz rzucił miecz, lecz honor-honor ma ten sam!

Offline Michał Świgoń

• Redaktor Naczelny
  • Histmagowy liczykrupa
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Wrzesień 2005, 14:56:36 »
reszta, przywitajcie się :P ;)

Offline Tomasz Leszkowicz

• Administrator
  • Lechu
  • Imię i nazwisko: Tomasz Leszkowicz
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Wrzesień 2005, 15:29:25 »
Dzień dobry <kłania się> ;)
"Człowiek bez miłości jest jak nieboszczyk na wakacjach" Erich Maria Remarque

"Ege szege dreciokolo masajo osto kuto hojo todo buroki - tak powiedział facet w Budapeszcie i buraki kupił" Kabaret Tey 1980

Ale ja tam się nie znam ;)

Offline Davout

• Użytkownik
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Wrzesień 2005, 21:18:12 »
Czołem coś tam z rosołem... <wraca do roboty>
Lepiej siedzieć cicho i udawać inteligentnego, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"

http://kavu.digart.pl
Pietra do siebie gadanie...

Offline Michał Świgoń

• Redaktor Naczelny
  • Histmagowy liczykrupa
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Wrzesień 2005, 21:22:22 »
nie, no ludzie, bez takich mi tu... ;)

Coś o sobie możecie tutaj wpisać. Ot, jak tu trafiliście na przykład. Jakie są Wasze pierwsze wrażenia. Albo coś klimatycznego, a'la Hannibal. Wysilcie się :P

Offline Nefilim

• Użytkownik
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Wrzesień 2005, 21:32:43 »
Przedstawiać się? Wkradłem się tu podstępem. usypiając czujność straży i myląc pościg xiążęcej inkwizycji, depczącej mi po piętach od dłuższego  czasu.. Knowam, spiski zawiązuję, przed skrytobójstwami się nie cofam, przez co wielu obywateli niesłusznie za zaginionych uchodzi. Ale co tam, tych ciał, utopionych w miejskich studniach, nikt odnaleźć nie zdoła  :P Jakby tu rewoltę przeprowadzić i obalić prawowite władze Xięstwa? Najlepiej będzie  do samego Xięcia się zbliżyć, w łaski jego wkraść i korzystając ze sposobności, sztylet w serce jego wrazić albo trucizny do strawy dosypać...

Żartowałem   ;D
noblesse oblige

Offline Coor Vichon

• Użytkownik
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Wrzesień 2005, 23:54:47 »
Uważaj, bo skończysz jak Kordian :P a o Twoje ciało będą się potykać inni ministowie :D
Jeder Jüngling sehnt sich so zu lieben
Jedes Mädchen so geliebt zu sein
Ach, der heiligste von unsern Trieben
Warum quillt aus ihm die grimme Pein?

J. W. Goethe

Offline Partyzant39_47

• Użytkownik
  • **
    • http://www.wolfgang.band.pl/
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Wrzesień 2005, 16:43:34 »
Z puszcz nieprzebytych, borów nieznanych po wojennych zawieruchach jako najemnik włóczę się po krainach oddając swe usługi różnym władcom a wiec, jeśli Jego Książęcej Mość Duke Mihashi, bunty chłopski,mieszczańskie,lub możnowładców zagrożą za parę marnych dukatów we krwi utopimy :gilotin:  :hanged:a i na wojnie z ksiestwami ościenymi staniem . Obecnie jako wyzwolony chłop ziemie uprawiami  :wink: i w karczmie czas spedzam :smokin:  :beer:

z partyzanckim pozdrowieniem :D
,,,Zoska''  nie strzelac tu ,,zoska,, nie strzelac
Polacy  na boga tu Polacy!!!Starówka nie strzelac nie strzelac NIECH ZYJE POLSK..!''
                        Lao Che
 ,,przebicie do srodmiescia,,

Offline Manowce

• Użytkownik
  • dziewczyna z naprzeciwka
    • smielowska.pl
« Odpowiedź #12 dnia: 10 Wrzesień 2005, 16:49:51 »
Mówią na mnie Manowce i od pięciu lat naprawiam pralki XD

Zajmuję sie głównie denerwowaniem ludzi i sprowadzaniem ich na manowce, a poza tym psuciem wszystkiego wokoło.

No i oczywiście jestem fajna XD
fancy lemon feelin'.

Offline Partyzant39_47

• Użytkownik
  • **
    • http://www.wolfgang.band.pl/
« Odpowiedź #13 dnia: 10 Wrzesień 2005, 17:09:41 »
Cytat: "Manowce"

No i oczywiście jestem fajna XD

Ta Samokrytyka :P
,,,Zoska''  nie strzelac tu ,,zoska,, nie strzelac
Polacy  na boga tu Polacy!!!Starówka nie strzelac nie strzelac NIECH ZYJE POLSK..!''
                        Lao Che
 ,,przebicie do srodmiescia,,

Offline Haletha

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Wrzesień 2005, 15:59:42 »
Salve, czcigodni Autochtoni!
Błąkając się po krętych drogach i bezdrożach w poszukiwaniu przygód i godziwego zarobku zawędrowałam przypadkiem pod mury pewnego Księstwa... Paszportu co prawda nijakiego nie posiadam, skorzystałam jednak z chwilowej nieuwagi strażników, by wślizgnąć się chyłkiem do środka. A skoro już jestem, witam się uprzejmie, jako etykieta nakazuje. Za kęs strawy i łyk miodu lub soczku mogę siać defetyzm, zarażać dżumą, bądź skrytobójczo mordować. Wcześniej jeno zmuszonam kilka krwawych bitew stoczyć, aby utrzymać się wśród załogi srogiej fortecy, z myślą o młodych błaznach i wszetecznikach wybudowanej przez pana naszego miłościwego Kazimierza;)
Polecam się tedy na przyszłość, dziękuję:))
size=10]Topniki to so takie duchi (...). To one takie okropne so, takie zielgie łbi majo. To tu to najziencej te Krziżyki, co ludzi męcziły, to teraz topnikami so za kare... za kare...  [/size]

Offline Davout

• Użytkownik
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Wrzesień 2005, 16:06:41 »
To ja mogę tylko pogratulować, bo jesteś 800 mieszkańcem naszego Księstwa, mam nadzieję, że zagościsz na dłużej  8)
Lepiej siedzieć cicho i udawać inteligentnego, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"

Offline Sabat

• Użytkownik
  • Mistrz Iluzji
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Wrzesień 2005, 16:17:42 »
Strażnicy obserwowali Cię od samego początku, gdy nawet nie wiedziałaś, że chcesz się tu zatrzymać. Pozwoliliśmy się jednakowoż wślizgnąć tutaj, bo naszi Inkwizytorzy rządni są kolejnych ofiar, a świeża krew bardzo się nam przyda, aby wtopić w nią swoje ząbki. Dzisiejsza wieczorna uczta, zaprawdę będzie udana :)
clover: Sab pociągnął piękny łyk; Zaraz nam pod stołem znikł. Nagle widać ręce dwie; Jednak Sab nie poddał się. Opadł biedak całkiem z sił; Więc pod stołem będzie pił. Sprzeda łódź za flachy dwie;
Dziś na beczce pływać chce.
:guinness:

Offline Haletha

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Wrzesień 2005, 16:19:16 »
Oo, co za szczęśliwy numer, nie wygrałam czegoś przypadkiem?;-)

Z radością największą do wszelakich dyskusyj się przyłączę, jeśli jeno kompetencje pozwolą i sromu a hańby obawiać się nie będę. Wolę wszelakoż, by możny pan Rektor nie wykreślił w międzyczasie mojej nędznej osoby ze zwojów przechowywanych w skarbcu Fortecy. Kłaniam się przeto nisko i znikam jak sen jakiś złoty. Powrócę wkrótce z tarczą, aby oddać się zasłużonej swawoli gwarantowanej przez tutejszą Konstytucję:-)
size=10]Topniki to so takie duchi (...). To one takie okropne so, takie zielgie łbi majo. To tu to najziencej te Krziżyki, co ludzi męcziły, to teraz topnikami so za kare... za kare...  [/size]

Offline bartoszp1

• Użytkownik
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Wrzesień 2005, 17:29:29 »
Cytat: "Haletha"
Oo, co za szczęśliwy numer, nie wygrałam czegoś przypadkiem?;-)

Wygrałaś nieustanną inwigilację przez Książęcą Agencję Wywiadowczą   :P  
Zaraz... jaką agencję... przecież to tajne... :wink:
"Kiedy się zakopuje prawdę pod ziemią, ona tam tężeje i nabiera takiej mocy eksplodującej, że wybuch jej wysadza wszystko w powietrze"

Emil Zola

www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl

Offline Michał Świgoń

• Redaktor Naczelny
  • Histmagowy liczykrupa
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Wrzesień 2005, 15:08:30 »
Prosimy o zarejestrowanie się. ;)

Offline Davout

• Użytkownik
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Październik 2005, 10:27:46 »
Witamy serdecznnie kolejnego hist(e)oryka ;)

<szeptem: Strzeż się książęcej Inkwizycji>

Offline Meroutka

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Październik 2005, 13:04:24 »
Ave Jego Książęca Mość i wszyscy Mieszkańcy ! To ja - Meroutka. Poznałam Histmag jakiś mniej więcej rok temu ( chyba więcej... ), a teraz najwyższy czas dołączyć do Was :) Jeszcze studiuję, do obrony się powoli szykuję, co dalej robić - kombinuję. Na pewno wykombinuję coś z historią.... Mieszkam nieopodal prastarego ( ekhm... ) Kalisza  8)
nów wędrujemy ciepłym krajem, malachitową łąką morza...

Offline pads (Topaz)

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Październik 2005, 15:19:10 »
Czyżby nowe Mroczne Elfice?  ;D

Offline Sir Lancelot

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Październik 2005, 18:05:28 »
Ave Centurion :D a nie...pomyliłem czasy :P Więc witaj Władco i wszyscy poddani mu członkowie tego jakże wielkiego potężnego niezwyciężonego królestwa jakim jest Histmag. Jestem Sir Lancelot (nie mylić z Sith:P) Pochodze z przepięknego zamku mieszczącego się nieopodal Lasu Whitehood no i mam niezłe fazy :P Tak naprawde nie jestem Pan Maciej i nie naprawiam pralek ale jestem taki sobie gościu z południowego wybrzeża Wrocławia :D i pozdrawiam wszystkich wędrowców którzy tu zawędrowali. Cóz więcej mógłbym powiedzieć. Mam 182 wzrostu, jestem blonynem (ciemnym nie głupim) i mam oczy chyba niebieskie ale często sie słyszy że szare albo zielone...więc sam nie wiem. Może to od pory roku zależy :D Ogólnie jestem przystojny jak ta lala a najczęściej to będzie mnie można spotkać w tutejszym szynku. Pozdrawiam :) Jak sątu jakieśfajne dziewki to niech się odezwą :D
rmia Lancelota przeciw złu opasającemu wszechświat

Offline Zbig

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 25 Październik 2005, 11:12:54 »
Witam tutejszych.
Wprawdzie podstępny Zygmunt Stary jakiś czas temu przyłaczył Ksiestwo mazowieckie do Polski, ale jako ze ksiestwo jest sympatyczniejsze od Królestwa (szczególnie byłego królestwa) to może tu sobie pomieszkam. Mam nadzieję że w odróżnieniu od Ziemi Świętej macie tu piwo...
A trafiłem tu z napoleońskiego forum gery.pl (witam Davout  :)  ).
I rada dla ksiecia: Uważaj na Zygmuntów, szczególnie starych. :wink:
istoria nie pyta o metody, historia pyta o efekty.

Offline Davout

• Użytkownik
« Odpowiedź #25 dnia: 25 Październik 2005, 12:22:46 »
8O  Wreszcie jako ambasador się na coś przydałem ;)

Witamy w księstwie...

Proszę przygotować towary do oclenia :)

Offline Werg

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Październik 2005, 19:42:37 »
Witam wszystkich szacownych (zakładam, że nieszacowni przyozdabiają pobliskie wzgórze szubienic) mieszkańców Księstwa. Najsamprzód udział wziąłem w konkursie i czas byłby powitać się  :twisted:
Pochodzę z północnego Mazowsza, 6 sezonów zajęło mi ukończenie Wydziału Nauk Histerycznych na UMK (przez trzy pierwsze zgłębiajac tajniki archiwistyki) - a i tak nie pracuję w zawodzie  :lol:
Jako przedstawiciel mieszkańców pogranicza Mazowsza i Prus oraz duchowy potomek awanturniczego Jaśka Pilika herbu Rogala, mieczem i toporem drogę za honor i chwałę wyrąbywać jestem gotów  :twisted:
...choćby i nad Worskłą daleką kości złożyć przyszło...

Offline Daeclan

• Użytkownik
  • **
    • http://trylogia.ovh.org
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Październik 2005, 20:34:56 »
Wizytę w księstwie powinno chyba zaczynać się od wizyty na tym dziedzińcu. Jednak czasu trochę minęło i już skoczyłem od przybysza do wolnego chłopa.
Uniżenie się kłaniam i dwa słowa o sobie. Pochodzę z "wolnego państwa stanowego" Żary wchodzącego w skład Dolnych Łużyc. Historia, hmmmm interesuję się od dzieciństwa ( żona twierdzi że to moja kochanka ), ale żadnego fakultetu z niej nie mam, więc proszę o wyrozumiałość i nie karać od razu wrzucaniem do lochów, a jeśli już to może małą chłostą. Lubię dyskutowac na tematy historyczne i mam nawet czasami własne poglądy w tej dziedzinie.
Poza historią lubię posłuchac muzyki z kręgu krakowskiej Piwnicy pod Baranami, rocka progresywnego ( Genesis - jestem fanem, Marillion, Pink Floyd itp) , folku irlandzkiego ( Clannad - uwielbienie, McKennitt itp).
Generalnie uchodzę za "grechutologa" czyli wielbiciela i znawcę twórzcości Marka Grechuty.
Generalnie społeczny banita. Podobno lepiej się ze mną nie zadawać, chociaż kilku Przyjaciół z netu twierdzi co innego.
Mości Książę, Wysoka Rado, oddaję się w Wasze ręce.
ażne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy

Offline Michał Świgoń

• Redaktor Naczelny
  • Histmagowy liczykrupa
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Październik 2005, 20:57:01 »
Książę z radością wita przybyłych, zachęcając ich zarazem do sprowadzania swoich znajomych w granicę księstwa, oraz - jeśli poczujecie taką chętkę - do pisania do naszego magazynu http://www.histmag.org/mag . Howgh.

Offline pads (Topaz)

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 26 Październik 2005, 11:32:04 »
No tak, im więcej poddanych tym więcej podatków na wojsko - hihihihihihihi  
Więc i ja witam!