Wizytę w księstwie powinno chyba zaczynać się od wizyty na tym dziedzińcu. Jednak czasu trochę minęło i już skoczyłem od przybysza do wolnego chłopa.
Uniżenie się kłaniam i dwa słowa o sobie. Pochodzę z "wolnego państwa stanowego" Żary wchodzącego w skład Dolnych Łużyc. Historia, hmmmm interesuję się od dzieciństwa ( żona twierdzi że to moja kochanka ), ale żadnego fakultetu z niej nie mam, więc proszę o wyrozumiałość i nie karać od razu wrzucaniem do lochów, a jeśli już to może małą chłostą. Lubię dyskutowac na tematy historyczne i mam nawet czasami własne poglądy w tej dziedzinie.
Poza historią lubię posłuchac muzyki z kręgu krakowskiej Piwnicy pod Baranami, rocka progresywnego ( Genesis - jestem fanem, Marillion, Pink Floyd itp) , folku irlandzkiego ( Clannad - uwielbienie, McKennitt itp).
Generalnie uchodzę za "grechutologa" czyli wielbiciela i znawcę twórzcości Marka Grechuty.
Generalnie społeczny banita. Podobno lepiej się ze mną nie zadawać, chociaż kilku Przyjaciół z netu twierdzi co innego.
Mości Książę, Wysoka Rado, oddaję się w Wasze ręce.