Autor Wątek: Przywitaj się!  (Przeczytany 85843 razy)

Offline Pancer5

• Użytkownik
  • *
Odp: Przywitaj się!
« Odpowiedź #480 dnia: 09 Marzec 2010, 13:00:03 »
Witam serdecznie wszystkich uczestników tegoż forum. :!:Jak widzę tematów do dyskusji jest sporo,a będzie ich jeszcze więcej czego sobie jak i Wam życzę. :!:

Historia - forum historyczne Histmag.org

« Odpowiedź #480 dnia: 09 Marzec 2010, 13:00:03 »

Offline serenity

• Supermoderator
  • Imię i nazwisko: Ewa Iwaniec
« Odpowiedź #481 dnia: 09 Marzec 2010, 17:27:36 »
Witaj na naszym skromnym forum.
"Kobieta jest nade wszystko człowiekiem, cele jej więc muszą być ludzkie (...), kobieta powinna posiadać i używać tejże siły moralnej i umiejętności, jakie przysługują mężczyźnie"
Eliza Orzeszkowa "Kilka słów o kobietach"

Offline edmund

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #482 dnia: 12 Kwiecień 2010, 18:10:04 »
Witam wszystkich serdecznie! Właśnie przed chwilą zadebiutowałem na tym forum nowym tematem(tym o powstaniu marynarzy).

Offline Drax

• Słowiańszczyzna w VI-XII w. - moderator
    • Silva rerum
  • Imię i nazwisko: Marcin Pastudzki
« Odpowiedź #483 dnia: 28 Maj 2010, 22:38:25 »
który zastanawia się nad kolejnymi studiami  :O
Witam serdecznie. Jeżeli chodzi o studia "dla siebie" - odradzam. Albo może nie odradzam. Ostrzegam. Wiem, co mówię, bo sam wziąłem historię jako drugi kierunek, studia dla studiów. I nie zaprzeczę, że wiele się nauczyłem - w tym również paru rzeczy, których pewnie nie nauczyłbym się samodzielnie czytając książki. Ale z drugiej strony prawdą jest również, że najlepszym sposobem na zohydzenie sobie swojego hobby jest rozpoczęcie studiów w tym kierunku. Niestety, instytucja - ze swymi nakazami, zakazami, wykazami lektur i materiału do opanowania, egzaminami i całym złodziejstwem inwentarza - ma tendencję do stawiania Cię w sytuacji przymusu. A przecież istotą hobby jest całkowita, nieskrępowana dobrowolność zajmowania się nim.

Chociaż, gdyby ktoś zapytał mnie, czy wiedząc to wszystko, poszedłbym na te studia jeszcze raz...? Cóż. Sądzę, że moja odpowiedź byłaby zależna od aktualnego humoru. :p

Offline giksow

• Użytkownik
  • *
  • "Cały świat gra komedię"
« Odpowiedź #484 dnia: 11 Sierpień 2010, 23:26:00 »
Witam serdecznie!
Przed kilku laty dość aktywnie uczestniczyłem w życiu histmagowego forum, ale potem z powodów, że tak je określę, edukacyjnych przestałem tu pisać. Cały czas jednak forum śledziłem i pozytywnie przyjąłem wprowadzone zmiany. Od czasów gimnazjum sporo się zmieniło, wiele rzeczy przewartościowałem, dokształciłem się etc., uznałem więc, że potrzebuję nowego nicku, bo na tamtym koncie mam kilka niefortunnych wypowiedzi. Tak więc witam ponownie.

Pozdrawiam
giksow

Offline Michał Świgoń

• Redaktor Naczelny
  • Histmagowy liczykrupa
    • http://histmag.org
  • Imię i nazwisko: Michał Świgoń
« Odpowiedź #485 dnia: 11 Sierpień 2010, 23:33:24 »
Witaj,

mimo "niefortunnych" wypowiedzi (sam ich szczerze mówiąc) bardzo szanowałem i lubiłem Twoje poprzednie wcielenie, myślę, że i to polubię. :)

Strasznie cieszę się z powodu Twojego powrotu, czuj się jak w domu - zapraszam do dyskusji.

Offline Chandlaż Zgryzodóp

• Użytkownik
  • *
  • Imię i nazwisko: Antoni Herojewski
« Odpowiedź #486 dnia: 28 Luty 2011, 03:55:43 »
Witam wszystkich forumowiczuw.

Myśle, rze nie zabrzmi to zbyt zuhwało, jeśli powiem, rze jestem najwspanialszym człowiekiem w tej chwili na ziemi- Fakt. Toterz karzdy muj post na forum winien być obiektem celebracji i świontecznej atmosfery.

Drodzy panie i drogie panowie, Mistsz Zgryzodup przybył na foróm by an wieki wiekuw zmienidź jego oblicze i uhronić od zagłady.

Jako menafore i ilustrajcje mojego przypycia wklejam obraz ałtorstwa Zdz. Beksinskiego.

Offline Michał Świgoń

• Redaktor Naczelny
  • Histmagowy liczykrupa
« Odpowiedź #487 dnia: 28 Luty 2011, 09:34:56 »
Pierwsze i ostatnie ostrzeżenie - za dalsze pisanie z premedytacją niezgodnie z regułami polskiej ortografii i interpunkcji z miejsca udzielimy bana.

Offline Chandlaż Zgryzodóp

• Użytkownik
  • *
  • Imię i nazwisko: Antoni Herojewski
« Odpowiedź #488 dnia: 28 Luty 2011, 15:29:13 »
Gdzie sie podziała Polska gościnoność? Dawniej jak gosć przychodził to monż muwił do rzony "Chalina, wyjm mięki papier, goście przychodzom!", a tutej? Pierwszy post i już okropne ataki na mojom osobe. Wstyt.

A skond wiesz że pisze z premedytacjom?

A MORZE nie mam rąk i musze stukać w klawiature kołkiem przymocowanym do czoła? I przes to tak pisze? Ehh, jak zwykle prześladujom kaleke...

A MORZE Ja rozumie ortrorafie i impertunkcje lepiej nirz ktokolwiek? Jenzyk sie zmienia, jak czytam starom ksionrzke to inaczej jest napisana. Morze to ja jestem wizjonerem i ja po prostu pisze tak, jak pisać bendom wszyscy, za piendizesiont lat. 2+2=5, Na pochybel!  Kopernika terz prześladowali!

A MORZE postradałem zmysły? By odnaledźć najgłenbsze i najciekawsze zakamarki swojego umysła czasem trzeba popaść w szaleństwo. Albo to Ja jestem normalny a wy wszyscy jesteście szaleni.

A MORZE jestem futurystom i takie mam poglondy fizolificzne rzeby tak pisać?

I mugłbym tysionce takim morzliwych wymuwek napisać, ale starczy. Widac rzadne z nich nie wpadły wam do głowy jak pisaliście te zasady, co?

Jenzyk jest narzendziem komunikacji, koniec kropka. Czy moje posty som zrozumiałe? Som.(jerzeli nie, to nikt nie bendzie na nie odpowiadał i sam sobie pujde) i Czy majom wartosć merytoryczno-dyskysyjnom? Wedlug mnie majom (jerzeli nie, to nikt nie bendzie na nie odpowiadał i sam sobie pujde). Jeśli chcesz zabić forum i tempić kreatywnosć, to dawaj banuj mnie. Jeśli dbasz o dobrobyt forum to zmień te bezsensownom zasade i zezwul ludziom mieć styl.

Offline Michał Świgoń

• Redaktor Naczelny
  • Histmagowy liczykrupa
« Odpowiedź #489 dnia: 28 Luty 2011, 15:30:11 »
Do widzenia Panu.

Offline Lidia M. Nowicka

• Użytkownik
    • Fotografie i historie rodzinne
« Odpowiedź #490 dnia: 28 Luty 2011, 17:19:13 »
Antku,

widzę, że nie dane Ci było zagościć na Forum „Histmag.org” dłużej.

No cóż, myślenie zapewne nie jest Twoją mocną stroną. Śmiem wątpić czy zastanowiłeś się nad negatywnymi skutkami wynikającymi z proponowanego przez Ciebie uproszczenia ortografii.

Język służy komunikacji, rozwija się samoistnie w naturalny sposób i nie sądzę, by w najbliższych latach (ba, w najbliższym wieku) czekała nas jakaś rewolucja językowa. W przeciwieństwie do Ciebie uważam, iż Twoja kreatywność, zmierzająca do wprowadzania na naszym forum „dwóch ortografii”, byłaby jeszcze większym skomplikowaniem i tak skomplikowanej przecież polskiej ortografii.

Dlaczego?
Tu znajdziesz argumenty: „Hur menszczyzn wystompi f piontek”.

I ja żegnam Ciebie bez żalu –
Lidia

Offline janekb

• Użytkownik
  • *
  • Student
  • Imię i nazwisko: Jan Biedron
« Odpowiedź #491 dnia: 30 Maj 2011, 12:52:46 »
Witam,
Nazywam się Janek, jestem studentem historii na KULu w Lublinie na 2 roku

Offline Tixon

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #492 dnia: 06 Czerwiec 2011, 21:28:35 »
Witam, forum zwykłem przeglądać w poszukiwaniu interesujących mnie informacji, wkładu merytorycznego w dyskusję raczej mieć nie będę ;)

Offline Rafał Łatka

• Stali współpracownicy
  • Imię i nazwisko: Rafał Łatka
« Odpowiedź #493 dnia: 28 Wrzesień 2011, 07:55:36 »
Witam, od jakiegoś czasu publikuję na Histmagu.
Jestem z Krakowa i interesuję się przede wszystkim historią najnowszą.
Pozdrawiam wszystkich :)

Offline mac ap

• Supermoderator
  • Honorowy Darczyńca - Dobrodziej Księstwa
« Odpowiedź #494 dnia: 29 Wrzesień 2011, 21:47:29 »
Witaj! :)

Offline Jarecki

• Użytkownik
  • *
  • Imię i nazwisko: Marek Jarecki
« Odpowiedź #495 dnia: 10 Grudzień 2011, 00:12:56 »
To ja również się przywitam - mam na imię Marek i mam 23 lata :) Witam wszystkich

Offline MBM

• Użytkownik
  • *
    • Forum Historyczne
« Odpowiedź #496 dnia: 29 Grudzień 2011, 17:08:09 »
Witam Szanownych Forumowiczów !!! :D
Jestem Rafał i trafiłem do was przez wyszukiwarkę google.pl Nie będę tu stałym gościę gdyż darzę sympatią inne forum historyczne- historyk.eu , jednak postaram się poczytać i coś napisać dla tego forum.
Pozdrawiam :D
Polecam:
Kinomaniak.tv
historyk.eu

Offline mac ap

• Supermoderator
  • Honorowy Darczyńca - Dobrodziej Księstwa
« Odpowiedź #497 dnia: 30 Grudzień 2011, 20:51:14 »
Pozdrawiamy!

Offline ginger08051989

• Użytkownik
  • *
  • Imię i nazwisko: Kowalska Katarzyna
« Odpowiedź #498 dnia: 02 Kwiecień 2012, 22:48:26 »
Witajcie.
Jestem młodą kobietą, zarażoną pasją historyczną przez chłopaka. Interesuje mnie zwłaszcza pierwsza oraz druga wojna w karpatach. Tereny Bieszczad i nie tylko. Wszystkich, którzy mają na ten temat informacji zapraszam do kontaktu