Prosisz
Czajna Seczenie: „niechaj wystąpią i ujawnią swe poglądy”, mierząc jednocześnie z łuku?
Piszesz: „Przeszkadzają […] tylko Latom Błądzenia (choć przyznam szczerze, że
jest to dla mnie zupełnie niezrozumiałe)”.
Wyjaśniam zatem, Czajna Seczenie, raz jeszcze.
Chodzi bowiem o to, że aż trzykrotne wskazywanie w profilu, przy każdym moim liście wysyłanym na Forum „Histmag.org”, że jestem tej drugiej płci (zatem innej niż Władcy tego świata) jest trochę irytujące.
Raz na płeć moją wskazuje ranga: Zabłąkana niewiasta, Dziewka służebna, Włościanka, Przekupka, Kramarka, Oberżystka, Mieszczka, Patrycjuszka, Radczyni, Dwórka, Dama, Baronetessa, Baronessa, Hrabina czy Markiza.
Po raz drugi świadczy o tym piękny histmagowy avatarek.
I po raz trzeci, fakt ten podkreśla ów znacznik

, z którym już ponad rok walczę.
Jakby, trzykrotne podkreślanie płci w profilu, miało znaczenie dla merytorycznej kompetencji interlokutora, tak istotnej w dyskursie
„zmuszającym do myślenia”, co jest deklarowanym celem Administracji Forum „Histmag.org”.
Owo
po trzykroć podkreślanie płci w profilu, jak dla mnie, to za dużo grzybków w jednym barszczu. I nic na to nie poradzę. Tak już mam, że myślę (czasami).
No cóż, dobrocią człowiek nie zyska nic, a jedyne, co na świecie ma jakieś znaczenie, to władza. Zaś Władzy Księstwa nie obchodzi nic, że jadło straciło smak w moich ustach, a wino nie daje mi już żadnej, przez tę walkę z wiatrakami, radości.
Pozdrawiam –
Lata Błądzenia