„
Zobacz 10 ostatnio wysłanych wiadomości”.
O ten odsyłacz właśnie mi chodzi, bo z niego bowiem najczęściej korzystam.
Po wybraniu prowadzi on do 10. stron po 10 ostatnich wiadomości na stronie: „
Historia - forum historyczne Histmag.org > Ostatnie wiadomości”, które to strony można przeglądać bez logowania się.
Przeglądanie tych stron, jak wyjaśniałam powyżej: „staje się coraz bardziej mozolne i niedogodne”. Nasze listy - że powtórzę - często są „najeżone” cytowanymi wypowiedziami (co daje kolorystyczne „poszatkowanie”), jak i grafikami, które długo się wgrywają i przewijają na oglądanych 10. stronach.
Gdyby w takim podglądzie były jedynie skrótowo zasygnalizowane, jak w „
Ostatnie komentarze”, w serwisie na stronie głównej, mogłoby być na przykład 5 stron po 20 wiadomości, co pozwalałoby na szybką orientację.
To, na co wskazał Czajna Seczen: "Pokaż wiadomości od ostatniej wizyty", wymaga niestety logowania się, nieprawdaż? Nigdy z tej funkcji nie korzystałam. I nawet nie wiem gdzie ona jest.
Jeśli to, to: „

Nowe wiadomości

Brak nowych wiadomości” – to u mnie ona nie działa (a ściślej nigdzie nie odsyła).
Mam mobilne połączenie z Internetem, które dość często się przerywa. Szczególnie gdy jest brzydka pogoda i ja właśnie siedzę w domu przy komputerze

. Logowanie się za każdym razem, tylko dla przeglądnięcia co nowego, stanowi dla mnie pewne utrudnienie.
Dziękuję za zainteresowanie trapiącą mnie niedogodnością/uciążliwością w szybkiej możliwości zorientowania się jaką ostatnio wiadomość, i kto, wysłał na Forum.
Pozdrawiam serdecznie –
Lata Błądzenia
........................
Edit
Wprost mnie zamurowało!
Po tylu bojach i dyskusjach nad każdą dotychczas zgłaszaną przez mnie propozycją - nie mogę uwierzyć.
Pierwszy w 2010 roku wniosek przeszedł i został wdrożony w kosmicznym wręcz tempie.
Cud jakiś, albo Święty Mikołaj!
To niewątpliwie będzie dla mnie dobry rok…
Pozdrawiam bardzo serdecznie i Wszystkich tulę do serca –
Lata Błądzenia
P.S.
„Daj kurze grzędę…”

Na stronie powitalnej Forum mógł zostać odsyłacz do „Ostatnie wiadomości”, a samych wiadomości mogłoby być „zalinkowanych” ćwierć setki.