Autor Wątek: Czy na forum Histmag zamierza przestrzegać się żałoby narodowej?  (Przeczytany 656 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mercykiller

• Użytkownik
  • konserwa
W związku z wyłączeniem forum Nacjonalista.pl w odpowiedzi na nieodpowiedni w tak strasznym czasie poziom komentarzy postuluję zamknięcie forum Histmag do końca żałoby narodowej.

Poziom postów na forum w czasie tragedii jaka niewątpliwie nasz kraj spotkała świadczy, że ludzie piszący tutaj cechują się niższym poziomem moralnym od narodowych radykałów, a zbliżają się nim raczej do anarchistów piszących zaraz po tragedii, że szkoda iż na pokładzie samolotu nie było Donalda Tuska.
Pewien niedawno nawrócony młodzieniec pyta starca: Abba, to teraz całkiem będę musiał wyrzec się świata?
- Nie bój się - odparł starzec. - Jeśli twoje życie będzie naprawdę chrześcijańskie, to świat natychmiast wyrzeknie się ciebie.

R.Kern, "Humor Ojców Pustyni"

Historia - forum historyczne Histmag.org

Offline GP_mars

• Użytkownik
  • Fear God and dread nought
Odp: Czy na forum Histmag zamierza przestrzegać się żałoby narodowej?
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Kwiecień 2010, 19:08:33 »
Marna prowokacja. Świadczyć będzie tylko o Tobie Mercykillerze.

Offline Gwaldrik

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Kwiecień 2010, 19:36:02 »
Kolejny kretynski wpis Mercykillera, z gatunku niszczacych to forum, w kontekscie kompletnego braku reakcji moderatorow. Ja w domu mam taka zasade, ze smieci wrzucam do kosza, a nastepnie wynosze do smietnika, czy kontenera. Tutaj zwyczaje sa inne - smieci sie pietrza, zalegaja na podlodze, w katach, pod dywanem, na stole. Niektore gnija, wiekszosc zakrywa inne przedmioty i ogolnie ograniczaja przestrzen. Gdy ktos zaglada w te progi widzi burdel nieogarniety, kreci nosem a nastepnie zazwyczaj wychodzi. Po miesiacach hodowania smieci w domu szef portalu wyraza zdziwienie, ze ma coraz mniej gosci.

Offline Mercykiller

• Użytkownik
  • konserwa
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Kwiecień 2010, 19:45:53 »
Dla wielu Lech Kaczyński był ojcem Narodu. Można się było z tym zgadzać lub nie. Dyskusje na forum publicznym na takim poziomie jaki zaprezentowali mac ap, Gp_mars, Diogenes czy althaar świadczą o tym, że nie rozumieją oni uczuć tych, którzy stracili kogoś kogo cenili w taki sposób.

Postuluję by każdy kto nie potrafi dziś zachować milczenia, lecz musi wyrazić swoją dezaprobatę związaną z czyimś bólem podawał informacje na tym forum w razie śmierci swego małżonka, rodzica, kogoś z rodzeństwa lub dziecka. Bym i ja mógł wyrazić dezaprobatę związaną na przykład z miejscem pochówku tej osoby czy reakcjami bliskich czy współpracowników.

I pisze to z bólem, szczególnie jeśli chodzi o osobę mac apa, którego bardzo szanuję. Niestety najwidoczniej dla demokraty ważniejsze jest wrzucenie karteczki do urny wyborczej niż okazanie szacunku ginącemu przywódcy.

Gdyby to był Wałęsa czy Kwaśniewski w trakcie sprawowania funkcji postulowałbym to samo.
Pewien niedawno nawrócony młodzieniec pyta starca: Abba, to teraz całkiem będę musiał wyrzec się świata?
- Nie bój się - odparł starzec. - Jeśli twoje życie będzie naprawdę chrześcijańskie, to świat natychmiast wyrzeknie się ciebie.

R.Kern, "Humor Ojców Pustyni"

Herodot

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Kwiecień 2010, 19:48:28 »
Nie popieram, głupi pomysł, nieuzasadniony. Komentarze są jakie są, niektóre sami powstrzymujemy, żadnego pożaru nie ma.
Poza tym to forum nie nazywa się Nacjonalista.pl

Ten temat chyba powstał aby wprowadzić więcej szumu niźli uspokojenia...

Postuluję by każdy kto nie potrafi dziś zachować milczenia, lecz musi wyrazić swoją dezaprobatę związaną z czyimś bólem podawał informacje na tym forum w razie śmierci swego małżonka, rodzica, kogoś z rodzeństwa lub dziecka. Bym i ja mógł wyrazić dezaprobatę związaną na przykład z miejscem pochówku tej osoby czy reakcjami bliskich czy współpracowników.

Żal dupę ściska : p

Edit: Jeszcze jedno. To nie jest pogrzeb tylko Prezydenta Kaczyńskiego do diabła.
« Ostatnia zmiana: 13 Kwiecień 2010, 19:51:00 wysłana przez Herodot »

Offline Tomasz Leszkowicz

• Administrator
  • Lechu
  • Imię i nazwisko: Tomasz Leszkowicz
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Kwiecień 2010, 19:53:11 »
W związku z wyłączeniem forum Nacjonalista.pl w odpowiedzi na nieodpowiedni w tak strasznym czasie poziom komentarzy postuluję zamknięcie forum Histmag do końca żałoby narodowej.

Poziom postów na forum w czasie tragedii jaka niewątpliwie nasz kraj spotkała świadczy, że ludzie piszący tutaj cechują się niższym poziomem moralnym od narodowych radykałów, a zbliżają się nim raczej do anarchistów piszących zaraz po tragedii, że szkoda iż na pokładzie samolotu nie było Donalda Tuska.

Żałoba jest sprawą osobistą każdego obywatela państwa. Nie jestem do końca pewien, czy powinniśmy wszyscy cechować się takim poziomem moralnym jak "narodowi radykałowie", ale to moje osobiste zdanie. Nie jestem też zwolennikiem administracyjnego uczenia ludzi pewnych obyczajów. W odpowiednim topicu wystosowałem apel w obronie uczuć ludzi którzy przeżywają żałobę na serio, "społeczność" (lub jej spora część) wybrała drogę wzajemnego okładania się. Tak jak napisałem - to Wasza sprawa jak przeżyjecie żałobę.

Forum bądź co bądź i tak zostanie w najbliższych dniach zamknięte. Informacje na ten temat za chwilę.

Ad Gwaldrik: cieszę się Twoją troską o nasze wspólne poletko. Mimo wszystko uważam, że skoro ktoś pyta, należy udzielić mu odpowiedzi i nie wymazywać jego pytania.
"Człowiek bez miłości jest jak nieboszczyk na wakacjach" Erich Maria Remarque

"Ege szege dreciokolo masajo osto kuto hojo todo buroki - tak powiedział facet w Budapeszcie i buraki kupił" Kabaret Tey 1980

Ale ja tam się nie znam ;)